Частният съдебен изпълнител Тотко Колев, когото прокуратурата вече разследва заради задържането на либийски танкер в Черно море, твърди, че нищо незаконно не е извършил. Колев се появи в ефира на Нова тв за първи път публично. 

Случаят предизвика напрежение между България и Либия, след като корабът БАДР беше задържан от българските власти и предаден във владение на българска фирма, която претендира, че либийската държава й дължи 10 милиона долара. Собственик на танкера е либийска държавна компания.

Според прокуратурата частният съдебен изпълнител Тотко Колев не се е съобразил с решение на Бургаския районен съд, което изрично спира действията му по отнемане на собствеността на танкера.

„До момента нямам нито едно изпълнително действие, което да е отменено от съда,въпреки многобройните жалби от либийската фирма”, заяви Колев - "Във връзка с тиражираните в много медии публикации, че се е извършило незаконно отнемане на чужд кораб, свалянето на флага и приемането на кораба като едва ли не абордаж, мога да потвърдя, че такива неща не са се случвали, не съм присъствал и никой не е искал от мен подобно действие. Наистина има такъв кораб, той е бил продаден на публична продажба, но това, че съдебен изпълнител се е качил на борда на кораба, че е свалил екипажа, че е свалил знамето, са откровени лъжи. Тези неща не бива да продължават. Това не е вярно, аз не съм бил в Бургас, още по-малко в страната", обяви днес съдебният изпълнител.

Още  петък екип на икономическа полиция е посетила офиса на Колев, разказа адвокатката му Димитринка Радева.