Кметът на търговищкото с. Ловец Димитър Алексиев отива на съд по все по-често използвания чл. 325Б ал. 2 от Наказателния кодекс - за жестокост към гръбначно животно. На 4 февруари селският първенец простреля смъртоносно кокершпаньол и тежко рани бебе хъски.

На 8 януари сайтът на "Господари на ефира" съобщи, че предишния ден в полицията е доведен 64-годишен мъж от с. Ловец, за когото е установено, че е стрелял по домашните кучета на 25-годишна жена със законно притежавано ловно оръжие - пушка "Восток Биатлон 4", калибър 5,6 мм. По-късно БНТ разкри, че това е кметът на селото.

От прокуратурата още тогава заявиха, че предстои да бъде повдигнато обвинение на кмета, но се чакаха резултатите от назначени в хода на разследването експертизи, включително и от аутопсията на убитото куче. Ако бъде признат за виновен, Алексиев може да получи присъда до 3 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.

В с. Васил Левски разказват, че кметът на Ловец, който отскоро станал ловец, бил извикан от кравари в тяхното село, с които се познавал, за да ги отърве от бездомна кучка, която често раждала безпризорни малки и това създавало проблеми. Той се отзовал, но след като не открил нарочената за жертва, по неясни причини насочил пушката си към кокера и хъскито. Нямало как да се е объркал, защото разстрелът станал по светло. Животните са домашните любимци на съпругата на животновъда.

Въпреки че краварите твърдели, че няма да търсят отговорност от стрелеца и не са подавали жалба, институциите в Търговище са се самосезирали по случая, след като той нашумя.

Димитър Алексиев е избран за кмет с бюлетината на БСП.