Китаристът на Guns N’ Roses Сол Хъдсън, по-известен по света и у нас като Слаш, се смял дълго и весело на рейтинга на най-добрите китарни рифове за всички времена, който се появи наскоро във Великобритания, съобщи сайтът Teamrock. Във въпросния (пореден и последен засега) рейтинг неговата лична жица в парчето Sweet Child O’ Mine се оказа на второ място.

Прави чест на г-н Слаш обаче, че той изобщо не протестира срещу класирането си и не се заяде с първенеца в рейтинга (то и как да се заядеш точно с него?!) Напротив, музикантът заяви за своята композиция, че такава висока оценка за нея "е невъзможно да се приема насериозно". Нещо повече: самият къдрокос рокер оцени този премиран свой риф като "циркаджийска мелодия, елементарно китарно упражнение". Ето го и самото него:

Рейтингът на 100-те най-добри китарни рифове за всички времена и народи бе огласен от Радио 2 на БиБиСи наскоро през август, в рамките на проекта "Китарен сезон". Диджеите на радиостанцията съставиха списък от 100 китарни партии и ги предложиха на слушателите за гласуване. Първо място взе Джими Пейдж с класическите си удари по струните в композицията Whole Lotta Love на групата Led Zeppelin.

Иначе Sweet Child O’ Mine излезе през 1987 г. в дебютния албум на Guns N’ Roses Appetite for Destruction. Пусната като сингъл през следващата година, песента се изкачи до челните позиции на хит парадите в САЩ. Това си и остана най-крупният успех на Guns в Америке.