На 6 март ще бъде официализиран един факт, който знаем, че ще се случи още от миналата година - "Левски" ще има нов собственик. На тази дата има общо събрание, на което ще бъдат прехвърлени акциите на клуба. Спас Русев, финият човек от Лондон, както го определи бившият конституционен съдия Георги Марков, вече е история на "Герена". 

Дори днес при заминаването си за Кипър на лагера на отбора, заедно с новия треньор Георги Дерменджиев, вече встъпилият в длъжност изпълнителен директор Павел Колев обяви пред журналисти на летище "София", че "Левски" вече има нови босове. Кои са те? Ще узнаем на 6 март, рече той. 

Самата "сценка" с бившия вече кадър на БФС издаде, че не Спас Русев е човекът, който кара "синия" влак. По-миналия петък Колев обяви, че е отказал на любимия си клуб, тъй като не се е разбрал с Русев по принципни въпроси. Точно седмица по-късно бившият журналист и пресаташе направи "трансфера".

И все пак - кой е човекът, или хората, убедили Павел Колев да размисли?

През 2018-а се прокраднаха спекулации, че това е Васил Божков, един от най-богатите и успели български бизнесмени, бивш управник на ЦСКА - в последния силен период на "червените". И логиката с днешна дата сочи, че това е именно Божков.

Букмейкърската компания Efbet, която е свързана него, наскоро стана спонсор на фланелките на "Левски". На "Герена" предстои да влезе още една голяма българска фирма, в която се твърди, че предприемачът участва - "Националната лотария". Те ще платят до края на февруари онези 2 милиона лева необезпечени дългове на "Левски", заради които УЕФА заплаши клуба с изваждане от евротурнирите. Трябва да бъдат погасени (или разсрочени) до 28 февруари. Това са най-спешните харчове.

Едно нещо най-вероятно няма да се случи на 6 март - Васил Божков няма да се афишира официално като собственик. Това ще са негови партньори - нещо, което се знаеше още от есента на 2018-а. 

Според "Спортал" и други медии под прожекторите ще застанат братята Димитър и Милен Ганеви, които са собственици на бизнеса със завладелите огромна част от българския народ талони на лотарията.

Името на Димитър Ганев засили като лавина закачка от средите на ЦСКА-София. Според "червени" фенове този човек е виден фен на клуба. На 3 май миналата година, в разгара на кампанията за 70-годишнината на ЦСКА, сайтът на отбора на Гриша Ганчев излезе с официално съобщение, на което Ганев позира с червена фланелка и с Димитър Пенев.

Така изглежда новината за Димитър Ганев на сайта на ЦСКА от 3 май. Тя стои там и до днес.

Той закупил ВИП билети за събитието на националния стадион, така от "Българска армия" му направили жест, поднесен лично от Чичо Митко.

"Реших да си закупя ВИП билети, защото ми хареса инициативата на клуба, че постъпленията от тях ще отидат за направата на нов терен на базата в Панчарево, който ще бъде използван от юношите на ЦСКА. Те са бъдещето на нашия клуб и съм щастлив, че мога да дам своя принос за тяхното развитие",  казва запалянкото пред cska.bg. 

Снимка от профил на Димитър Ганев във Фейсбук.

Към момента Димитър Ганев и неговият брат не казват нищо. Нито пък "Националната лотария". Ако гледате телевизия, нали знаете кой е нейно лице? Христо Стоичков. Не просто митична фигура от историята на ЦСКА, а и един от тримата собственици на ЦСКА-София.

Божков също не е казал и дума, той поначало не обича медийния шум. Двамата с Павел Колев са имали дълъг разговор през миналата седмица.

Един любопитен факт - Васил Божков вече беше част от "Левски" - в средата на 90-те години, когато е помагал финансово на клуба под ръководството на Томас Лафчис. През 1995 г. обаче бившият вратар отстрани от управителния съвет Божков и Кеворк Кеворкян, тъй като подозирал, че искат да го изместят. През есента на 1999 г. Васил Божков взе властта в ЦСКА от Любослав Пенев, успял да бутне малко по-рано същата година Илия Павлов.

Бизнесменът бе спряган за завръщане при "червените" покрай драмата с фалита на ПФК ЦСКА АД. А след това и за алтернативния ЦСКА 1948 - Еfbet е спонсор и на този клуб. Както и "Еврофутбол", партньорството с този букмейкър е за 3 години и бе обявено на 3 септември 2018 г.

Но да се върнем на "Левски", в който вече се случват интересни събития. Павел Колев взема важни решения, разделя се със Славиша Стоянович, отборът има нов треньор - изкаралият години в "Литекс" и "Лудогорец" Георги Дерменджиев. Тепърва ще се случват още много неща в администрацията, структурата, посоката и стратегията на клуба...

Както казва Камата в рекламните клипове на "Националната лотария" - Are you ready?