ЦСКА-София спечели първата си победа в зимната подготовка на лагера в Испания - 1:0 срещу "Шанхай Шенхуа", един от водещите китайски клубове. Али Соу вкара в 80-ата минута.

"Червените" направиха 1:1 с "Бохум" и загубиха от унгарския "Академия Пушкаш" с 1:3 в първите си срещи. Двубоят бе равностоен и с по няколко голови ситуации пред двете врати.

Нестор Ел Маестро използва доста футболисти, както и прочутият Кике Санчес Флорес, който предвожда "Шанхай Шенхуа".

За ЦСКА-София не игра Мауридес, чийто трансфер в "Рапид" (Виена) засега пропада, независимо че беше обявен за "опечен". Сигурно е, че в този трансферен прозорец таранът няма да играе за "зелено-белите", пише австрийската преса. А "червените" ще продължат да му търсят отбор - явни са намеренията да бъде продаден.

Още вчера стана ясно, че Мауридес се завръща в лагера на ЦСКА-София в Испания. "Рапид" (Виена) обяви официално, че сделката не е станала факт, като не обяви конкретна причината. "Преговорите са замразени", заяви клубът. Отборът заминава на подготовка без футболиста.

Първоначално изтече информация, че агентът на играча провалил преминаването му, тъй като поискал неприемливи за "Рапид" условия. За това намекват австрийците в съобщението си. Двата клуба вече се бяха разбрали за трансферна цена около 1 милион евро.

Според няколко австрийски медии обаче, начело с "Кронен цайтунг", причината е друга - Мауридес е показал лоши резултати във функционалните изследвания дори за този етап от годината. Така от "Рапид" решили да се откажат от бразилеца, тъй като са преценили, че за да навлезе той в добра физическа форма е необходим поне месец.

Любопитно е, че преди заминаването на ЦСКА-София за Испания треньорът Нестор Ел Маестро заяви пред медиите, че Мауридес няма нужда да сваля килограми, всичко с него било наред.