Нова книга описва президента на САЩ Доналд Тръмп като човек, заобиколен от екип, който понякога е "извън контрол", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Екип от пепелянки: моите необикновени 500 дни в Белия дом на Тръмп" излиза на книжния пазар в Съединените щати следващата седмица.

Неин автор е Клиф Симс, бивш специален съветник на 45-ия американски президент. Той взе участие в предизборната кампания на Тръмп преди да стане част от службата за връзки с обществеността на Белия дом.

Вестник "Вашингтон пост", общественото радио Ен Пи Ар и информационният уебсайт "Акшъс" публикуваха откъси от книгата на Симс.

Според "Вашингтон пост" книгата съдържа "сцени на хаос, дисфункционалност, измама и грубости между президента, членовете на семейството му и служители на правителството".
Авторът критикува и себе си, като признава открито, че е бил ръководен от амбицията си, посочва американският ежедневник.

"Невъзможно е да се отрече до каква степен служителите на Белия дом, включително и аз, понякога бяха абсолютно извън контрол", пише Симс в книгата си.

Доналд Тръмп се стреми да наложи дух на лоялност - черта, която вече бе описана в мемоарите на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, когото президентът на САЩ уволни.

Симс споменава и за друго качество на Тръмп, описано в предишни книги - неспособността му да се концентрира при подробни презентации.

Президентът на САЩ вече няма никакво доверие в екипа си след големия брой течове на информация от Белия дом в медиите, пише Симс.