Дейвид Бекъм вече е съсобственик на английския "Салфорд Сити". Така той се присъединява към старите си съотборници от "Манчестър Юнайтед" или "Клас 1992", както е известен във футболния свят - братята Гари и Фил Невил, Райън Гигс, Пол Скоулс и Ники Бът.

Делът на Бекъм е 10 процента - по толкова имат и старите му дружки още от юношеските години при "червените дяволи". Останалите 40 % са притежание на сингапурския бизнесмен Питър Лим.

"Салфорд" се подвизава в Националната лига - петото ниво на футбола в Англия. То е полупрофесионално.

Бекъм не присъства на пресконференция за обявяване на новината в Манчестър, но прати официално съобщение. Той изтъква причината за решението си - присъединява се към специален клуб и при специални хора. 

Началото на авантюрата на "бебетата на Фърги" бе поставено през 2014 г., когато първите петима - тогава без Бекс, получиха разрешение от Футболната асоциация да закупят малкия манчестърски клуб. Това стана през март, а лятото Гари Невил заяви, че целта е за 15 години "Салфорд" да стигне до Чемпиъншип - второто ниво след Висшата лига. Тогава отборът беше в още по-ниска дивизия.

Наскоро дори сър Алекс Фъргюсън отиде на домакински мач на "Салфорд", а край него седеше Гигс.

Дейвид Бекъм е мажоритарен собственик на американския "Интер Маями". Тази му пък авантюра започна преди няколко години. На 30 януари 2018-а проектът на Дейвид и неговите партньори получи разрешение от "Мейджър сокър лийг" на САЩ и ще се присъедини към най-високото ниво на футбола (сокър) в Щатите през 2020 г. В края на миналата година Бекъм се похвали на пресконференция, че е получил "да" и от жителите на Маями, които гласуваха на референдум да му бъде предоставена общинска земя на концесия за изграждане на стадион в комплекс на стойност поне 1 милиард долара.

До построяването на арената "Интер Маями" ще играе на някой от стадионите в града на щата Флорида.