Родният ефир днес "се обогати" с още една партийна телевизия - Българска свободна телевизия стартира от 7:30 ч. И засега изглежда, че ще се опитва да краде аудитория от "патриотичните" телевизии СКАТ и "Алфа".

Програмата ще започва с новини и сутрешен блок „България се събужда“ с водещ журналистът Стоил Рошкев (известен още и като кандидат-директор на БНТ). Следобедният блок на БСТВ ще е от 13:00 до 15:30 часа с водещ Елена Пенчукова (била е водеща на предаване по България он ер, представено като първото социално-психологическо предаване в българския ефир). Тя и нейните гости ще коментират интересни и полезни теми от всички сфери на живота според съобщението от пресцентъра на БСП.

Централната емисия новини на БСТВ ще бъде в 18:30 ч.

Във вечерния блок са заложени предаванията „Студио икономика“ с Нора Стоичкова (която е водела подобно студио по тв "Алфа") и „Актуално от деня“ с водещ Велизар Енчев (бивш депутат от НФСБ, който напусна Патриотичния фронт в края на 2014 г. и направи партията "Българска пролет", с опит като водещ по тв СКАТ).

В ефира на телевизията зрителите ще могат да видят и много от любимите български филми, стойностна музика и документалистика, обещават от соцпартията.

След като вчера стана ясно, че от БНТ свалят "Открито" на Валя Ахчиева, лидерката на соцпартията Корнелия Нинова официално я покани да прави свое предаване в ефира на БСТ "без цензура".

Тестовият сигнал на Българска свободна телевизия (БСТВ) вече се разпространява на четири големи платформи NetIX, BIXBG, NETERRA и CORES, съобщиха от БСП през декември. Телевизията ще може да се гледа от българите в чужбина, живеещи в Европа и Америка. БСТВ е качена и на сателита на "Виваком", откъдето разпространителите също могат да вземат сигнал, който не е кодиран. Разпространението на БСТВ е безплатно за всички. Клиентите на "Виваком" ще могат да гледат телевизията във всички пакети.

Директор на телевизията е Любомир Коларов.