"Челси" е на финал за трофея "Карабао къп" в Англия след краен успех срещу "Тотнъм" в лондонския полуфинал. "Сините" спечелиха реванша с 2:1 и 4:2 при дузпите на своя стадион "Стамфорд Бридж". До 11-метровите удари се стигна заради 1:0 за "шпорите" в първата среща - головете на чужд терен в този турнир не важат.

Двубоят бе много интересен, динамичен и зрелищен, особено след почивката, когато и пред двете врати, особено пред тази на "Тотнъм", се създадоха много голови ситуации.

Нголо Канте откри резултата в 27-ата минута, а в 38-ата Еден Азар удвои. В края на първата част съдията подмина нарушение срещу белгиеца около линията на наказателното поле.

Гостите отвърнаха бързо след почивката - Фернандо Йоренте намали в 50-ата.

Най-добрите ситуации за "Челси" до края на мача изтърваха Оливие Жиру и Еден Азар, но и "Тотнъм" можеше да стигне до втори гол.

При дузпите пропуски за "шпорите" направиха Ерик Дайър, пратил топката над напречната греда, и Лукас Моура, ударът на когото бе неутрализиран от вратаря Кепа Арисабалага. Така Давид Луис вкара при четвъртия опит за тима на Маурицио Сари и го прати на финал срещу "Манчестър Сити" на 24 февруари на "Уембли".

По-рано вчера "Челси" финализира привличането под наем на аржентинския нападател Гонсало Игуаин от "Милан". Сари настоя за идването на опитния нападател, тъй като отборът му има проблеми в атака. Двамата работиха заедно в "Наполи" преди време.

Игуаин е преотстъпен до края на сезона с опция за откупуване. "Челси" не успя да го картотекира навреме и той не игра срещу "Тотнъм", но ще е на линия за двубоите от Висшата лига и всички останали - без Лига Европа.

"Стамфорд Бридж" напуска Алваро Мората, който така и не успя да се наложи във Висшата лига. Той ще играе в клуба на детството си - "Атлетико" (Мадрид).