За една седмица "Тотнъм" отпадна и за двете купи в Англия. Първо загуби с дузпи от "Челси" в полуфинал за трофея "Карабао къп", а в неделя отстъпи и пред "Кристъл Палас" за Купата на Футболната асоциация с 0:2.

"Шпорите" бяха лишени от услугите на трайно контузения Хари Кейн, на Деле Али и на корееца Сон, който играе с тима на Южна Корея.

Домакините поведоха още в 9-ата минута чрез Конър Уикъм. В 34-ата бившият национал Андрос Таунзънд удвои от дузпа. В края на полувремето "Тотнъм" също получи 11-метров удар, но Киърън Трипиър прати топката в аут.

След почивката тимът на Маурисио Почетино направи няколко пропуска и напуска надпреварата още в четвъртия кръг.

В друг мач от днес носителят на трофея "Челси" разби с 3:0 "Шефилд Уензди" в дебюта на новото попълнение Гонсало Игуаин. Аржентинецът започна като титуляр и игра почти цял мач. Отказа да изпълни дузпа, след като Уилиан му предложи. В крайна сметка бразилецът сам реализира.

Още два отбора от Висшата лига изхвърчаха. "Милуол" би "Евертън" с 3:2, а АФК "Уимбълдън" разби "Уест Хем" с 4:2 и също продъжава напред.

"Манчестър Сити" разгроми "Бърнли" с 5:0. А в големия мач на рунда "Манчестър Юнайтед" елиминира "Арсенал" - 3:1 като гост.