Синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко Стайков, в момента е в болница "Пирогов", съобщи БНР. Според източници на националното радио младият мъж е бил отвлечен и пребит, след което захвърлен край София. Това се случва, докато Стайко Стайков е в бюлетина за издирване на "Интерпол".

По-късно от СДВР дадоха подробности - Стайков се е прибрал снощи у дома си, закаран от такси. Тази сутрин в 9,12 ч близък негов приятел подал сигнал за лице в безпомощно състояние.

Пристигнала линейка, бил прегледан, лекарите решили да го закарат в "Пирогов". Там полицаите вече са подали сигнал, че Стайков е бил отвлечен. До този момент полицията не е получавала такава информация.

Днес полицията е говорила със Стайков, и за момента нямат "информация за извършено отвличане". Днес е назначена проверка и експертиза на здравословното му състояние. Станало е ясно, че отвлеченият вчера е разбрал, че е обявен за национално издирване.

От "Пирогов" потвърдиха, че при тях има пациент на име Стайко Стайков, но не дадоха повече подробности за състоянието му.

"В УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е приет пациент с името Стайко Стайков. Той е настанен за наблюдение и лечение", гласи съобщението от болницата.

От СДВР съобщиха, че Стайков е имал рана на главата, която е зашита и третирана в "Пирогов", другите му наранявания са били леки - синини и охлузвания.

За бТВ новините адвокатът на Стайко Стайков Лъчезар Таков каза, че тази сутрин е депозирал молба в Специализираната прокуратура за сътрудничество по случая "Стайков" и едва след това е разбрал, че клиентът му се намира в "Пирогов". По думите на адвокатът близки на Стайков са го открили в района на парк "Витоша" в безпомощно състояние, след като той сам им се е обадил и е поискал помощ.

Таков се надява в рамките на деня да се срещне с клиента си.

Босът на "Винпром-Карнобат" Миню Стайков е в ареста от началото на септември миналата година по разследване на прокуратурата и ГДБОП за производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления. Тогава Стайко Стайков не беше открит и затова бе обявен за издирване в "Интерпол". 

На гледанията на мерките за неотклонение Стайков вече неотлъчно идва в количка, а адвокатите му казат, че е свалил повече от 10 кг ареста.