"Вълшебният лек", бленуван от мнозина, всъщност се крие в балансираното хранене и редовните упражнения. Според британски експерти хората могат да подобрят здравето, да увеличат продължителността на живота си и да се предпазят от ранна смърт, като хапват препоръчителните пет порции плодове и зеленчуци дневно и не забравят да се упражняват редовно.

Сред зеленчуците, които човек е добре да хапва за здраве и дълголетие, специалистите поставят чушките, пише в. "Дейли експрес". 

Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.

Специалистките са на мнение, че всеки трябва да се стреми да хапва между три или четири чушки седмично. 
Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза. 
Според някои проучвания редовната консумация на чушки може да осигури защита и срещу белодробни заболявания и белодробен рак. 
Хапването на люти чушки също се свързва с по-добро здраве на сърцето, и освен това помага за отслабване. 
Специалистките препоръчват чушките да се консумират сурови, сушени или смлени. Ако хората предпочитат консервирани чушки, трябва да са сигурни в качеството им.