"Манчестър Сити" загуби гостуването си на "Нюкасъл" с 1:2 в 24-ия кръг на Висшата лига и може да се окаже с пасив от 7 точки, ако утре (сряда) "Ливърпул" спечели домакинството си на "Лестър". "Гражданите" допуснаха обрат.

В същото време серията на "Манчестър Юнайтед" от осем поредни победи с временния треньор Оле Солскяр приключи срещу "Бърнли" на "Олд Трафорд" - 2:2. Все пак и точката е нещо - "червените дяволи" губеха с 0:2 до последните минути.

"Сити" поведе на "Сейнт Джеймсис Парк" още в 1-ата мнута - разписа се Серхио Агуеро. В края на първото полувреме Давид Силва можеше да направи 2:0 и вероятно да реши всичко.

Играта на "небесносините" не вървеше и "свраките" заслужено стигнаха до изравняване чрез Хосе Рондон в 66-ата минута. В 80-ата Фернандиньо направи дузпа и Мат Ричи не сбърка - 2:1 за огромна радост на страдащите напоследък фенове на "Нюкасъл".

До края "Сити" не направи необходимото, за да си осигури поне точка - сякаш не вярваше.

"Юнайтед" имаше повече вяра и стигна до 2:2 (в една и съща вечер двата манчестърски отбора можеха да загубят с по 1:2), но драмата на "Олд Трафорд" оставя смесени чувства сред феновете на отбора.

Домакините направиха слабо първо полувреме, в което създадоха само една чиста голова ситуация. В 51-ата Ашли Барнс наказа груба грешка при изнасянето на топката и даде аванс на "Бърнли". "Червените дяволи" натиснаха и сътвориха възможности, но и тяхната игра не беше на ниво днес, а и гостите ги затрудниха максимално.

В 81-ата Крис Ууд удвои с глава. "Юнайтед" демонстрира поне дух като в доброто старо време. В 87-ата Пол Погба вкара от дузпа, отсъдена за нарушение срещу резервата Джеси Лингард. В 3-тата минута на добавеното време (5 мин) Виктор Линдельов изравни при разбъркване.

Други резултати: "Уулвърхемптън" - "Уест Хем" 3:0, "Хъдърсфийлд" - "Евертън" 0:1, "Фулъм" - "Брайтън" 4:2, "Арсенал" - "Кардиф" 2:1. В сряда са срещите "Борнемут" - "Челси", "Саутхемптън" - "Кристъл Палас", "Ливърпул" - "Лестър" и "Тотнъм" - "Уотфорд".

"Арсенал" дръпна с две точки на "Юнайтед", а в сряда "Челси" може да се откъсне с пет на тима на Солскяр и да запази три пред "топчиите".

На мача "Арсенал" - "Кардиф" (2:1) бе отдадена почит - както на трибуните, така и на терена от двата отбора, на аржентинския футболист Емилиано Сала. Той трябваше да стане играч на борещия се за оцеляване уелски тим, но изчезна преди повече от седмица при полет с малък самолет над Ламанша.

Търсенето бе подновено в неделя с пари от семейството, приятели и феновете на нападателя. До момента все още няма и следа от играча, пилота и машината.