"Ювентус" отпадна в турнира за купата на Италия и се прости с надеждите да завърши сезона с три големи отличия. При това поражението е доста звучно - 0:3 на терена на "Аталанта" в Бергамо.

"Старата госпожа" бе носител на трофея. Това е и първата загуба на хегемона в италианския футбол за сезона в родината му - досега Юве падна само в Шампионската лига - от "Манчестър Юнайтед" и "Йънг Бойс".

"Аталанта" излезе много мотивирано срещу гранда и от първите минути зареди бесни атаки и единоборства по целия терен. Домакините стигнаха до двоен удар към края на полувремето. В 37-ата Тимоти Кастане откри резултата, а в 39-ата звездата Дуван Сапата направи 2:0.

Малко след това треньорът на гостите Масимилиано Алегри беше изгонен от скамейката. През втората част "Ювентус", който беше без някои от асовете си, но пък с Кристиано Роналдо и Пауло Дибала в редиците, направи доста плах опит за обрат.

И видя топката още веднъж в мрежата си в 86-ата, когато Сапата даде начало на празненства в Бергамо - 3:0.

Така "бианконерите" този път няма да направят дубъл на Апенините. През последните четири години те неизменно успяваха да го направят. С 11 точки аванс почти са си осигурили титлата на "калчото" за осми пореден път. Така остава целта, която се изплъзва през последните години - Шампионската лига.

В друг четвъртфинал "Рома" понесе истинско унижение като гост на "Фиорентина" - 1:7.