Всички технологични гиганти залагат на смартчасовниците и искат да се настанят на китките на технофилите своите лъскави устрйства. Дойде редът и на "Моторола" с Moto 360, джаджата, за която агенция Блумбърг казва, че е "най-добрият смарт часовник в момента".

Защо "най-добрият"? За разлика от досегашните футуристични и правоъгълни часовници, този има класическа, кръгла форма с бутон отстрани, а дисплеят му е покрит с устойчиво на надраскване стъкло Gorilla Glass от трето поколение. Има и дебела каишка от естествена кожа, което направо звучи политически некоректно. 1,56-инчовият му дисплей е заобиколен от рамка от неръждаема стомана, като му дава вид на скъп часовник.

Иначе устройството струва $ 250, което го нарежда в скъпия клас на смарт часовниците.

Какво може? За фитнесманиаците има вграден сензор за измерване на пулса и крачкомер. И 6 възможности за смяна на дисплея - от хронограф с много циферблати, до изчистен часовник само със стрелки и секундомер.

И въпреки класния му вид, това си е голям часовник, с рамката отива към диаметър от близо 5 сантиметра, което няма да се понрави на хора с по-тънки китки. Свързва се чрез Блутут с вашия смартфон с Android и ви уведомява за това кой ви търси по телефона, дава възможност за гласови команди - например, може да зададете дестинация или просто да потърсите нещо в гугъл. В комплекта е включена и елегантна безжична зареждачка, която служи и за поставка, така че масивната джаджа става и за будилник.

Но необходимостта от често зареждане е ахилесовата пета на смарт часовниците. И Moto 360 не е изключение. Красивата вещ се нуждае минимум от едно зареждане на 24 часа, за да работи.