"Арсенал" осъществи желан трансфер, макар и под наем. "Топчиите" взеха до края на сезона халфа на "Барселона" Денис Суарес. В договора има опция за откупуване на стойност 20 милиона паунда - това може да стане още през юни.

25-годишният футболист е предимно резерва в Барса и поиска промяна, а тя стана факт най-вече благодарение на треньора на лондонския клуб Унай Емери. Специалистът познава Суарес от сезон 2014-2015 в "Севиля", когато тимът вдигна купата на Лига Европа.

Играчът може да се изправи още срещу "Манчестър Сити" в неделя. Той прекара две години в този клуб (2011-2013 г.), след като кариерата му започна в "Селта". После пътят му мина през втория отбор на "Барселона", "Севиля", "Виляреал" и отново Барса. Обличал е екипа на всички национални отбори на Испания, като дори има мач за А тима на "Ла Роха".

"Арсенал" води битка за четвъртото място във Висшата лига и участва в Лига Европа.

Един от конкурентите в Англия - "Манчестър Юнайтед", потвърди напускането на белгийския национал Маруан Фелайни. Халфът е трансфериран в китайския "Шендонг", където според английските медии ще изкарва по 12 милиона евро на сезон. Здравенякът бе любимец на Жозе Моуриньо, но не и на временния треньор Оле Солскяр. "Юнайтед" явно няма да привлече нов играч до края на трансферния прозорец тази вечер.

Но за феновете на "червените дяволи" все пак има добра новина - Антони Марсиал днес преподписа до лятото на 2024 г. Доскоро нападателят отхвърляше офертите на босовете на клуба. Според неофициална информация новата заплата от 200 000 паунда на седмица го е накарала да размисли. Както и напускането на Моуриньо.

"Манчестър Сити" не остана "капо", пък макар и с футболист, за когото тепърва ще се говори. Това е 18-годишният Анте Палаверза от "Хайдук" (Сплит) - срещу 7 милиона паунда.

За днес - досега, това са най-интересните трансферни новини, но до полунощ има много време.