Много емоции очакват феновете на футболното съперничество, известно като "Ел класико", до началото на март. Жребият за полуфиналите за Кралската купа на Испания противопостави "Барселона" и "Реал" (Мадрид) в едната двойка. Другата е "Бетис" (Севиля) - "Валенсия".

Първият мач е съвсем скоро - на 6 февруари на "Камп Ноу". Реваншът е на 27-и на "Сантяго Бернабеу". В турнира се играят традиционно по две срещи, без финала.

А малко след ответния сблъсък, "белите" и "блаугранас" ще се срещнат още веднъж - за първенство на 2 март, пак в Мадрид.

През миналата есен "Барселона" разгроми "Реал" с 5:1 и това бе последният мач на треньора Юлен Лопетеги начело на "лос меренгес". Сега ще видим как наследникът му Сантяго Солари ще се справи с каталунците, които са основни фаворити за титлата.

А в споменатия период и двата отбора ще изиграят доста мачове. Програмата на "Реал" изглежда по-трудна. Серхио Рамос и компания имат и градско дерби - срещу "Атлетико" (Мадрид) другата неделя. Ще играят и с "Аякс" на осминафинал в Шампионската лига.

"Барселона" има наглед по-леко препятствие в Европа - "Олимпик" (Лион).