"Партийната пропаганда употреби за собствени цели културата" - това написа в официалната си страница във фейсбук в неделя министърът на културата Боил Банов след участието на депутатката от БСП Елена Йончева в "Тази неделя" по бТВ. Там Йончева обяви, че министерството е предявило иск за неустойки към фирмата изпълнител на Ларгото за друг период от време и друга причина, различна от въпросите, които се разискват в огласения пред седмицата от БСП запис. Според соципартията на него се чува как министърът се договаря с изпълнителя да не се плащат неустойки за закъснения.

"Лъжите са много. За тях  (БСП- бел. ред.) не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива.

Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо", продължи Банов.

Той добавя и че "всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам, на институциите и компетентните органи".

"За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева. 

За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, “алтернативните факти” вече ни давят", пише още министърът.