Стан Вавринка явно харесва България и през миналата година бе сред първите звезди, потвърдили участие на турнира "София оупън", но в столицата ни определено не му върви.

Швейцарецът отпадна още в първия кръг на напреварата  от миналогодишния финалист Мариус Копил (Румъния) - 6:3, 6:7(5), 4:6. През 2018-а в дебюта си в "Арена Армеец" Стан падна на полуфинал от бъдещия шампион Мирза Башич (Босна и Херцеговина), което означава, че ще загуби точки в световната ранглиста.

В събота втората ракета на "часовникарите" заяви, че този път се чувства доста по-добре физически и иска да вземе титлата. Формата му обаче е далеч от дните, в които спечели три титли от Големия шлем. Това се видя и на "Аустрелиън оупън", където Вавринка отстъпи пред Милош Раонич във втория кръг.

Мариус Копил.

Тази вечер той поведе на Копил, но във втория сет загуби в тайбрек, а в третия представителят на северната ни съседка реализира ранен брейк и това се оказа достатъчно за обрата. Мариус Копил заслужи успеха с добър сервис и отлична тактика.

Във втория кръг той очаква победителя от срещата Александър Лазаров - Фернандо Вердаско. Българинът тръгна от квалификациите, в които преодоля двама съперници, класирани значително по-напред от него в световната ранглиста. Адриан Андреев отпадна в първия рунд, а Димитър Кузманов ще излезе на корта във вторник.