Карен Хачанов (Русия), №11 в света и водач в схемата на турнира "София оупън", направи открита тренировка с деца от програмата „Тенисът - спорт за всички" в зала "Арена Армеец".

Десетки малчугани получиха възможност да се докоснат и поиграят с една от младите звезди на тениса, шампион на последния турнир от веригата "Мастърс 1000" в Париж през миналата година.

В събитието се включи и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов. Урокът бе част от програмата на детския ден на "София оупън" - във вторник подрастващите влизаха в залата безплатно. Чакаха ги и други изненади.

Гаел Монфис се завърна в "Арена Армеец" за първи път от края на 2015 г., когато игра демонстративен мач с Григор Димитров. И направи шоу с типичните за него атрактивни отигравания срещу Виктор Троицки (Сърбия). Французинът спечели с 6:3, 6:4 за 59 минути пред погледа на приятелката си Елина Свитолина.

Украинката - №7 в света при дамите, също познава "Арена Армеец" от "Турнира на шампионките", в който участва преди години. Свитолина пристигна днес.

Гаел Монфис.

В следващата фаза Монфис ще срещне победителя от срещата Ласло Джере - Михаил Кукушкин.

Втората ракета на България Димитър Кузманов отново не успя да запише победа на "София оупън". Пловдивчанинът отстъпи пред Робин Хаасе (Холандия) - 2:6, 4:6. Тенисистът от "ниската земя" ще се изправи срещу един от фаворитите - Данийл Медведев (Русия), №3 в схемата.

В ранния следобед в сряда последният ни представител Александър Лазаров играе с Фернандо Вердаско (Испания). След това на двойки Адриан Андреев и Кузманов срещат холандците Хаасе и Милъдкооп.

Във вечерната програма на централния корт след 18 часа вниманието приковават срещите Роберто Баутиста Агут (Испания) - Матю Ебдън (Австралия) и Карен Хачанов - Матео Беретини (Италия).