Данийл Медведев (Русия) - Мартон Фучович (Унгария) е финалът на четвъртото издание на турнира "София оупън" от ATP 250. Двубоят е в неделя и ще започне около 17  часа.

В отново почти пълната "Арена Армеец" класата на 16-ия в света и №3 в схемата дойде в повече на французина Гаел Монфис (№7) - 6:2, 6:4 за близо 90 минути. Дотук Монфис нямаше загубен сет. За разлика от вчера обаче, когато успя да укроти и надхитри "стихията" Стефанос Циципас (Гърция), днес 33-ият в ранглистата срещна различен тип играч.

Медведев играе от основната линия и гради играта си търпеливо и методично. Днес той показа и на българската публика защо беше човекът, затруднил най-много Новак Джокович в Мелбърн миналия месец.

В първия сет Медведев записа ранен пробив, след това прибави още един. Вторият се развиваше идентично и с още по-убедителна игра от страна на една от младите звезди на тениса. До 5:2, когато Данийл сервираше за мача, но допусна пробив на 0. 

Подкрепян от огромна част от хилядите в залата, Монфис реши да изпоти повече опонента си. Той взе и следващия гей на свой сервис, но след това Медведев довърши битката успешно. Французинът напусна залата бурно аплодиран и благодари. Както и Данийл Медведев, макар и с по-малко ръкопляскания.

В първия полуфинал Фучович (№47 в света) победи Матео Беретини в много интересен двубой - 5:7, 7:5, 6:3. Двубоят бе много интересен и равностоен. 

Мартон Фучович.

Италианецът беше на два гейма от финал, но си тръгва от столицата ни доволен, тъй като отстрани трима тенисисти с повече успехи и по-голям опит - Денис Истомин, Карен Хачанов (№1 в схемата) и Фернандо Вердаско.

Фучович има една титла в кариерата си от ATP - през миналата година на клей в Женева. Медведев е с три. Руснакът е абсолютен фаворит не само заради по-предното си място в ранглистата, но и заради отличната форма, в която се намира от началото на годината.

Той игра на финал и в Бризбейн, като претърпя загуба с 1:2 сета от Кей Нишикори. В понеделник московчанинът навършва 23 г. и ден по-рано ще опита да си направи подарък.