Забелязвате ли кой и как се упражнява медийно, за да защитава руските интереси - първо някъде далеч във Венецуела, след това по-близо - в Македония. 

Но лошата новина за тях е, че битката вече е тук - в София. Руснаците са тренирали, необезпокоявани от българските власти, треперещи за парите от "хъбчето", с отравянето на неудобния #Гебрев, продаващ оръжие за Украйна. Така, де - "курица не птица, Болгария не за граница". След упражнението е дошъл ред и на #Скрипал. Сега е ясно защо Борисов все още чака доказателствата, които бяха достатъчни на партньорите му, за да изгонят символно руски дипломати след #Солсбъри. 

Българското правителство настъпи мотиката. Няма полезен ход - или е проспало отравянето от #Федотов, или се е снишило, удобно за Москва. Във всички случаи дължи отговор защо не е дало гласност на признаците за първо използване на бойни отровни вещества в Европа след Втората световна война. А допълнението, че в скандала чрез #Дунарит е намесен Пеевски, който открито е наричан от западните медии "руско прокси", променя още отношението на европартньорите към властта в България. 

Едно да е ясно - западните медии вероятно вече са купили билетите за своите специални пратеници в София. И въпросите, които те ще задават не са като на послушните бг TV.

Защото и Гебрев е жив, и Дунарит работи, и властта си е на мястото. Време за въпроси. А те отвличат вниманието с Венецуела, милите...