Пътят на Кирил Десподов в Серия А започна на един от най-великите футболни стадиони в света - "Сан Сиро". Бившият футболист на ЦСКА-София и "Литекс" дебютира за "Каляри" при загубата от "Милан" с 0:3 в 23-ия кръг на първенството.

Националът влезе като смяна в 76-ата минута, когато крайният резултат вече бе оформен в полза на домакините. Десподов премина в "Каляри" по време на зимния трансферен прозорец.

"Милан" нанесе двоен удар в началото на мача. Лука Чепители опъна собствената си мрежа в 13-ата минута, а в 22-ата Лукас Пакета бе точен за 2:0.

"Каляри" получи шанс да направи двубоя интересен в 60-ата, когато след намеса на вратаря Джиджо Донарума и опразнена врата, Жоао Педро нацели напречната греда на метри от голлинията.

Три минути по-късно полякът Кшищоф Пьонтек, който премина в "Милан" от "Дженоа" - също през януари, оформи 3:0. След това "Каляри" се отърва от по-тежко поражение. 

Пролича слабостта на тима от о-в Сардиния да реализира голове. Той е 15-и в класирането с едва 19 гола в 23 кръга. Има едно от най-слабите нападения в Серия А.

Коментаторите на мача по "Скай спортс Италия" казаха добри думи за Десподов:

"В игра влиза българинът Кирил Десподов. Той е млад, на 22 години е. Български национал, много добър футболист, на когото "Каляри" ще разчита в бъдеще."

"Милан" се върна на четвъртото място с 39 точки - на шокиращите 24 от лидера "Ювентус" и недалеч от преследвачите "Аталанта", "Рома" и "Лацио", които са с по 38. Пред "росонерите" са още "Наполи" - 52, и "Интер" - 43.