Двубоите между английски и германски отбори на национално и клубно ниво във футбола винаги са вълнуващи. А стадион "Уембли" често е арена на исторически сблъсъци.

Така ще бъде и тази вечер - "Тотнъм" приема "Борусия" (Дортмунд) от 22:00 часа в първи осминафинал на Шампионската лига. Новият стадион на "шпорите" още не е готов и тимът продължава да домакинства в Храма. Третият във Висшата лига е лишен от услугите на контузени асове, като най-много тежи отсъствието на Хари Кейн и Деле Али.

"Борусия" имаше леки перипетии с пътуването си вчера заради... англичанин. Младият талант Джейдън Санчо си бе забравил паспорта, така отборът чакаше на летището, докато нападателят се върна, за да си го вземе. Кадърът на "Манчестър Сити" отново е в родината си и днес изявите му ще бъдат следени с особен интерес.

Другият осминафинал в сряда вечер е "Аякс" - "Реал" (Мадрид). Също голям сблъсък. Холандският гранд ще опита да детронира еврошампиона още на осминафиналите, но "лос бланкос" си остават фаворити. Напоследък те стабилизираха играта си и са непобедени повече от месец.

Осминафиналите започнаха снощи. "Пари Сен Жермен" изнесе лекция на "Олд Трафорд" срещу "Манчестър Юнайтед" - 2:0, а "Порто" загуби с 1:2 от "Рома" във Вечния град, така реваншът ще е интересен.

Мачовете тази вечер се предават от каналите на бТВ.