Меган, херцогинята на Съсекс и съпруга на принц Хари, е преследвана и охулвана от таблоидите по същия начин, по който те са постъпвали преди време с покойната принцеса Даяна. Това твърди Джордж Клуни пред австрийско списание, цитиран от "Гардиън".

Клуни, който е близък приятел на Меган Маркъл и на принц Хари, предупреди, че "историята се повтаря"с растящото истерично внимание върху двойката, която очаква и първото си дете.

"Те преследват Меган навсякъде", каза холивудската звезда пред сп. Who.

"Тя е бременна в седмия месец, а те я преследват по същия начин, по който постъпваха с Даяна. Видяхме как свърши това", каза още Клуни

Принцеса Даяна, майката на принц Хари, умря в автомобилна катастрофа в тунел в Париж през 1997 г, докато се опитваше да избяга от преследващи я папараци. 

Британските медии, известни със своята агресивност, отначало приветстваха Маркъл в кралското семейство. Двамата с Хари се венчаха на пищна сватба в Уиндзор през май 2018 г., а Клуни и жена му Амал бяха сред гостите. 

По-късно обаче отношението към бившата актриса се промени - таблоидите се задълбочиха в истории за проблемното семейство на Маркъл, за отношенията ѝ с Кейт Мидълтън. Наскоро беше публикувано и много лично писмо на Меган до баща ѝ, в което тя му пише "да спре да лъже и да експлоатира връзката ѝ със съпруга ѝ".