Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с "Орден на Република Сърбия". Отличието беше връчено от държавния глава на Сърбия Александър Вучич. Церемонията е по повод Националния празник на Сърбия, а този орден е най-високото отличие в страната. Борисов го получава заради изключителните си заслуги за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Сърбия и България.

"Приемам ордена от името на всички, които вярваме, че Сърбия скоро ще бъде член на ЕС", каза Борисов.

Той честити празника на сръбските граждани.

"Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на българското европредседателство, на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на ЕС. Няма по-добро за една държава да има съсед член на ЕС. Да работим заедно по набелязаните инфраструктурни проекти, жп, магистрали, газопроводи, туризъм", каза още Борисов.

Според него Сърбия върви по верен път.

"Няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите. В момента ние сме изградили толкова добри отношения с вас. Воювали сме, били сме се, нищо хубаво не ни се е случило. Сега с Вучич вървим по друг път - с приятелства, с проекти. Да ни остане да спорим само по една тема - колко по-бързо ще повишим доходите на хората", каза още Борисов.