Лондонският "Арсенал" единствен от големите имена се издъни в първите 1/16-финали на Лига Европа. Това е един от основните изводи след снощните сблъсъци. "Топчиите" загубиха с 0:1 като гости на "БАТЕ Борисов". Има още една лоша новина за тях - в края на срещата нападателят им Александър Лаказет получи направо червен картон за удар с лакът и ще пропусне реванша.

Добрата е, че все пак има ответен сблъсък на стадион "Емиратс". "Арсенал" е поредният гранд, който се нарежда във вече дългата опашка на загубилите в Беларус.

За сметка на един от големите си съпреници на Острова, "Челси" поне донякъде се реабилитира пред феновете си за 0:6 срещу "Манчестър Сити" в неделя. "Сините" надвиха "Малмьо" на шведска земя с 2:1.

В следващата фаза вече се чувстват "Валенсия" и "Наполи", а с добър аванс са "Бенфика" (2:1 на турска земя срещу "Галатасарай" в една от най-интересните двойки), "Севиля" (1:0 в Рим с "Лацио" - друг вълнуващ спор), "Интер" (Милано), "Виляреал".

Също така направилите равенства на чужд терен "Динамо" (Киев), "Бетис" (Севиля) и "Айнтрахт". Тимът от Франкфурт обаче го чака тежък реванш срещу винаги неудобния "Шахтьор" (Донецк), независимо че резултатът е 2:2. 

Вижте всички резултати от първите 1/16-финали:

"БАТЕ Борисов" - "Арсенал" 1:0

"Галатасарай" - "Бенфика" 1:2

"Краснодар" - "Байер" (Леверкузен) 0:0

"Лацио" - "Севиля" 0:1

"Олимпиакос" (Атина) - "Динамо" (Киев) 2:2

"Рапид" (Виена) - "Интер" (Милано) 0:1

"Рен" (Франция) - "Бетис" (Севиля) 3:3

"Славия" (Прага) - "Генк" (Белгия) 0:0

"Селтик" - "Валенсия" 0:2

"Брюж" - "Ред Бул" (Залцбург) 2:1

"Малмьо" - "Челси" 1:2

"Виктория" (Пилзен) - "Динамо" (Загреб) 2:1

"Шахтьор" (Донецк) - "Айнтрахт" (Франкфурт) 2:2

"Спортинг" (Лисабон) - "Виляреал" 0:1

"Цюрих" - "Наполи" 1:3 

"Фенербахче" - "Зенит" (Санкт Петербург) 1:0