"Черно море" би ЦСКА-София с 2:0 във Варна в мач от 21-ия кръг на Първа лига - откриващият за пролетния дял на шампионата. "Червените" играха много слабо, като за целия двубой създадоха само едно чисто голово положение.

Това бе официален дебют за Любослав Пенев, който замени преди десетина дни уволнения Нестор Ел Маестро. Че ще му е много тежко пролича още миналата събота, когато ЦСКА-София падна от "Етър" в контрола на ст. "Българска армия" - 0:1.

В 80-ата минута Васил Панайотов от "моряците" получи втори жълт и червен картон, но дори тогава гостите не успяха да натиснат и притеснят своя съперник.

Аристоте Ндонгала откри резултата в 7-ата минута след асистенция на защитника на ЦСКА-София Николай Бодуров. В 62-ата Радослав Василев удвои при разбъркване, като останаха съмнения за засада на Ндонгала, който първи игра с топката.

Силен мач направи 17-годишният юношески национал Мартин Минчев, който "развинти" и без това обърканите защитници на "червените". Нападателят проби и центрира за 1:0.

ЦСКА-София не се възползва от нулевото равенство на "Лудогорец" срещу "Верея" снощи. Нещо повече - тимът изостава вече на 7 точки от лидера. А ако в неделя "Левски" победи "Локомотив" (Пловдив), ще съкрати пасива си от второто място на една точка. В средата на идната седмица има междинен кръг, а следващата неделя е дербито "Левски" - ЦСКА-София. Във вторник "червените" приемат "Ботев" (Враца).

На стадион "Тича" домакините започнаха доста амбицирано, като пресираха съперника си дълбоко в неговата половина и може би залагаха на това да вкарат ранен гол. Той стана факт. ЦСКА-София отвърна. Тимът на Пенев, който остави бразилеца Мауридес извън групата, създаде няколко опасности на висока скорост.

Стигна и до удари, но първата реална възможност за 1:1 дойде едва в 35-ата мин. Али Соу бе изведен сам срещу младия вратар Иван Дюлгеров, но не съумя да го преодолее.

Двубоят - типично за този стадион и стила на игра на "Черно море", беше предимно битка и това бе затвърдено след почивката. "Моряците" затвориха съперниците си и още повече притъпиха устрема им. Разчитаха предимно на статични положения и центрирания, така резултатът стана 2:0.

След това срещата се доиграваше с доста единоборства и много картони и за двата отбора, които ще костват на футболисти участие в мачовете през седмицата.

"Черно море" е на шестото място с 34 точки. Тимът на Илиан Илиев спечели напълно заслужено, а ЦСКА-София има сериозни проблеми във всички зони. Пенев започна с по-офанзивна схема в сравнение със своя предшественик и с едно странно решение. Той заложи на халфа Жанио Бикел като ляв бек, вместо на младия Ангел Лясков, останал на скамейката.