Националният отбор по футбол вече е в Баку, където утре, 9 септември, излиза срещу Азербайджан в първи мач от евроквалификациите за "Франция 2016". Очаквана жега с температури над 30 градуса посрещна тима. Това породи шеги сред избраниците на Любослав Пенев, че с 3-часов полет са си върнали лятото, след като потеглиха от София в хладно време.

Както е известно, от групата отпадна капитанът Ивелин Попов, който счупи скула на тренировка. Тази вечер тренировката е в часа на мача - 19:00, на кокетния нов стадион в столицата на Азербайджан.

"Много тежък мач ни чака, рече президентът на БФС Борислав Михайлов на летище "София" преди отпътуването. - В тази група всяка една точка ще е важна. Затова и равенството сега влиза в сметките. Гостуването е в Баку ще е трудно, няма как да е иначе. Загубата на капитана Ивелин Попов е много голям удар за нас. С неговото отсъствие стават двама основни състезатели, на които не можем да разчитаме, след като и Иван Иванов още не може да играе."

В същото време капитанът на азерите Рашад Садигов определи България като един от най-важните съперници за неговия тим в европейските квалификации. Защитникът подчерта, че статистиката няма никакво значение за утрешния мач и на терена може да се случи всичко. Той и партньорите му от отбраната бяха силно критикувани след тежката загуба от Русия с 0:4 миналата седмица.

"България е един от основните ни съперници, пък и това е първи мач. Ще направим всичко, за да победим. Критиките по мой адрес? Ако отстрани казват, че съм играл слабо, значи е така. Трябва да умееш да приемаш критиките", каза Садигов.

Относно това, че много специалисти и фенове в страната винят "легионерите" за слабата игра на отбора, бранителят отговори:

"Руфат Дадашов отбеляза пет гола миналата година. Уфук Будак определено ни беше полезен. Не мога да кажа, че новите развалят атмосферата в тима. Отборът е едно семейство и всички в него трябва да си вярваме един на друг. Главното утре е да запазим увереност в себе си. Съперникът е силен и има добър състав. Те са по-силни, но на терена сме длъжни да покажем обратното", заключи футболистът.