"Лудогорец" не спечели във втори пореден мач от Първа лига - 1:1 срещу "Ботев" (Пловдив) като домакин. През уикенда шампионът стартира с анемично 0:0 срещу "Верея" в Стара Загора. Тази поредица, към която прибавяме и неубедителни резултати и изяви и в контролите, може да коства поста на треньора Антони Здравков.

От дни вървят спекулации, че той ще бъде заменен.

Днес "зелените" пропиляха доста положения - повече, отколкото имаха в Стара Загора. Джоди Лукоки откри резултата в 47-ата минута, а в 68-ата Антонио Вутов изравни с може би най-красивия гол тази пролет. Той получи чудесен пас от Тодор Неделев и уцели топката от въздуха, тя тупна и прехвърли Пламен Илиев, който дебютира на вратата на "Лудогорец" пред домакинска публика.

В самия край Вутов получи червен картон от съдията Станислав Тодоров, след като го репликира заради жълт. Пред "Диема" халфът съжали за постъпката си.

В заключителните минути "орлите" натиснаха своя съперник - безплодно. "Ботев" заслужено си тръгна от Разград с точка.

По-рано днес "Лудогорец" обяви, че привлича шести нов футболист тази зима - един от голмайсторите на израелското първенство Мавис Чибота. Нападателят ще облече зеления екип през лятото, а дотогава ще играе в сегашния си клуб - израелският "Бней Йехуда".

Шампионите опитваха да финализират трансфера на 22-годишния конгоанец (на 7 май ще навърши 23 г.) от известно време.

В официалната информация от Разград се казва, че нападателят е наблюдаван дълго време от специалистите в селекционния съвет. на клуба. Те препоръчали да се започне офанзива по неговото привличане. Във финалните преговори се е включил и собственикът Кирил Домусчиев.

Мавис Чибота е отбелязал 10 гола и има 4 асистенции в 22 мача от началото на сезона в първенството на Израел. В миналия шампионат за 39 срещи е вкарал 9 гола (8 асистенции). Първият му клуб в Израел е грандът "Макаби" (Тел Авив), в който обаче не е изиграл и един мач, а два пъти е преотстъпван. През миналата година "Бней Йехуда" го откупува. Чибота има един двубой за националния отбор на Конго.

Африканецът се присъединява към румънеца Адриан Попа, Пламен Илиев, Серкан Юсеин, бразилеца Дейвид Рибейро и Станислав Манолев (долу), който беше представен преди мача с "Ботев" (Пловдив).