"Главният прокурор г-н Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искане за освобождаване на майор Георги Петров от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура - София, заради осъществявана от него възмездна  букмейкърска дейност, несъвместима със заеманата длъжност в орган на съдебната власт."

Това съобщава пресцентърът на прокуратурата, като става ясно още, че искането е основано на информация, събрана при извършена от Военно-апелативна прокуратура проверка.

"Установено е, че след успешно завършено обучение за букмейкър след 27.04.2018 г. и към настоящия момент майор Георги Петров работи като букмейкър по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в букмейкърски пункт на „Евробет“ ООД. Военният следовател Петров извършва дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри в полза на „Евробет“ ООД и изплащане на печалби на участниците в игрите срещу възнаграждение от 5% от брутната сума по направените залози."

Майор Петров е бил упълномощен от дружество, собственост на неговата съпруга, и е разпространявал от името на „Евробет“ ООД билети за моменталната лотарийна игра „Лотария България“ срещу месечно възнаграждение в размер на 6% от стойността на продадените лотарийни билети.

"Главният прокурор Сотир Цацаров настоява Прокурорската колегия на ВСС да вземе решение за освобождаването на майор Георги Петров от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура - София, тъй като осъществяваната от него възмездна букмейкърска дейност е несъвместима със заеманата длъжност в орган на съдебната власт съгласно чл. 195, ал. 1, т. 4 от Закона за съдебната власт", пишат още от кабинета на главния прокурор.