Виктория Бехар ще отговаря за специалните проекти, медийно съдържание и дигитални трансформации в Нова телевизия. Тя ще оглави отдела за "Стратегическо развитие" на новините и актуалните предавания на телевизията.

Съобщението за назначението ѝ идва в момент, в който усилено се говори за финализиране на сделката за Нова тв, като се очаква тя да бъде купена от бизнесмена Кирил Домусчиев. Към момента и продавачът - шведската MTG, и Домусчиев отказват да коментират темата.

Отиването на Бехар в телевизията обаче едва ли е свързано с промените в собствеността. Главен изпълнителен продуцент на новините на Нова остава Даниел Чипев, а генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет е Вяра Анкова.

Дългогодишен журналист, продуцент и пиар, Виктория Бехар има дълга професионална история с новините на bTV, където тя работеше от самото създаване на телевизията, но напусна заедно с Люба Ризова през 2014 г. За малко Бехар бе шефка на новините на телевизия Bulgaria ON AIR, а по време на българското председателство на Съвета на ЕС беше директор на дирекция „Комуникация и информация“ в ресорното министерство.