В събота, 23 февруари, през първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг.

Жълт код за опасно време е обявен в цялата страна. До обяд ще има валежи от сняг, които в комбинация със силния североизточен вятър (скорост 14-19 м/сек и пориви около 24 м/сек), главно в планинските райони, ще създават условия за виелици и навявания, информира "Дарик".

Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка от около 5-10 см, по планинските проходи и повече. През деня ще е много студено.

Температурите значително ще се понижат и минималните ще са между минус 9 и минус 4 градуса. Максималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

След обяд от север валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област.

В планините ще бъде неподходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг. Привечер валежите ще спират. Мразовито време. Ще духа силен до бурен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 8 градуса, на 2000 метра - около минус 14 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, много ветровито и на места, главно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са между минус 1 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 7 - 8 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по южното крайбрежие - временно до 5 бала.

В неделя на места минималните температури ще бъдат до минус 10 - минус 12 градуса. Вятърът и в източната половина от страната ще отслабне. Над югоизточните райони ще остане облачно, все още е възможно да прехвърча сняг, над останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево.

От понеделник нататък дневните температури вече ще са над нулата, но сутрешните ще продължат да са отрицателни. В сряда ни чака нова порция валежи, но главно на изток, като няма да са съществени. Там, и в планините, на места ще превали сняг.

От четвъртък и особено от петък дневните температури бързо ще се повишат и в края на седмицата ще видим отново градуси около 15.

Следващата събота и неделя ще е слънчево и топло.