Българската социалистическа партия купувала гласове на последните избори в Кресна. Това съобщили на Цветан Цветанов симпатизанти на ГЕРБ в града, съобщи Агенция "Фокус".

"Пример в тази посока бе даден от жена от село Брезница, която заяви, че преди избори в администрацията на селото се записват хора, които не са от населеното място, за да могат да гласуват. Хората казаха, че голяма част от населението се притеснява и страхува от прозрачните урни за бюлетини, тъй като членове на секциите стриктно следят какво точно се пуска като бюлетина", обясни Цветанов.

Не е ясно защо въпросът се повдига едва сега от Цветанов, дълго след последния вот.

Депутатката и говорител на левицата Елена Йончева пък обяви, че "няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да разговаря."

"Това даже не е шайка, а организирана престъпна група", заяви тя по БНР. "Това е банда, която има свой главатар, свой вожд и последното гласуване, нарушаването на Изборния кодекс, нарушаването на българските закони само доказва това."

След 10 години в ЕС България била паднала на дъното по всички европейски показатели, въпреки помощта на Брюксел. Чуждестранните инвестиции са паднали 11 пъти, а причините са корупцията, липсата на предвидимост и лошата съдебна система. 

Йончева отбеляза още една интересна теза по повод промените в Изборния кодекс:

"За първи път в парламента се погазва закон. Досега такова нещо не се е случило."

Според нея ако БСП не бойкотирали парламента, като излязли от него, хората щели да влязат, за да си търсят правата. Не стана ясно каква е връзката между двете действия.