Брендън Роджърс най-вероятно ще бъде новият треньор на "Лестър", съобщава Би Би Си. Той ще замени уволнения в неделя Клод Пюел и се очаква да бъде представен в следващите часове, информира Би Би Си.

Любопитно е, че в момента Роджърс е начело на "Селтик". След 27 кръга "детелините" имат 8 точки аванс пред вечния съперник "Рейнджърс". Те спечелиха Купата на лигата, а могат да прибавят и тази на Футболната асоциация на Шотландия. 

"Селтик" потвърди, че е разрешил на Роджърс да разговаря с шампиона на Англия от 2016 г., след като е получил запитване от "Лестър", а и самият специалист е изразил желание да приеме ново предизвикателство. Неофициално се твърди, че "лисиците" ще преведат 6 милиона паунда за неустойка на "зелено-белите".

"Селтик" реално няма конкуренция във Високата земя - "Рейнджърс" още не е на ниво да е равностоен на големия си съперник след фалита и започването от най-ниското равнище на футбола в страната.

Само в ерата на Роджърс от 2016 г. насам тимът два пъти стана шампион, взе също толкова купи на Шотландия и три на Лигата. В два сезона стигна и до групите на Шампионската лига.

Брендън Роджърс беше напът да направи "Ливърпул" шампион през 2014 г., но едно подхлъзване на Стивън Джерард в мач срещу "Челси" три кръга преди края на сезона костваше титлата. Той бе уволнен през есента на 2015-а. Наскоро разкри, че малко след това е влязъл в болница, тъй като освобождаването се е отразило на здравето му.

Джерард сега е треньор на "Рейнджърс" и пред медиите на Острова той заяви, че не е изненадан от интереса на други клубове към бившия му наставник и вече съперник (все още). 

За възможността "Лестър" да привлече Роджърс се заговори още в края на миналата година. "Лисиците" обаче биха последователно "Челси" и "Манчестър Сити" във Висшата лига и това спаси Пюел. Босовете на клуба обаче решиха да освободят французина след 1:4 срещу "Кристъл Палас" онзи ден.

Новината се посреща с гняв и тъга сред феновете на "Селтик". И всъщност не е добра за футбола, тъй като показва колко голяма вече е пропастта между елитния футбол в Англия и Шотландия.