"Левски" е изплатил над един милион евро задължения, включително 100 000 евро глоба към УЕФА, с което вече няма пречка да получи лиценз за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон, ако се класира по спортен път.

Това съобщиха от клуба на официалния си сайт.

"ПФК „Левски“ има удоволствието да Ви съобщи, че всички необходими и дължими плащания по процедурата за лицензиране за участие в европейските клубни турнири на УЕФА бяха извършени в срок. Клубът продължава съвместната си работа с УЕФА по оформяне на документацията, с която да преодолее заплахата от наказание заради нарушаване на правилника за „Финансов феърплей“.

ПФК „Левски“ ще действа по предварително начертания план за стабилизиране и оздравяване на клуба, така че отборът да носи радост на верните си и многобройни привърженици", се посочва в съобщението.

В края на миналата година стана ясно, че "Левски" може да получи забрана да играе в евротурнирите на УЕФА през сезон 2019/2020 и 2020/2021, освен ако не плати до 28 февруари сумите, определени като просрочени задължения към 30 септември 2018 година. Те спадат към правилото за "Финансов феърплей".

Просрочените задължения бяха в размер на малко над 1 милион евро: задължения към НАП за 700 000 евро, за футболисти и треньори трябваше да бъдат преведени 290 000 евро, а 50 000 евро към друг клуб.