Пет от най-силните отбори във Висшата лига записаха убедителни победи в междинния 28-и кръг на Висшата лига на Англия - това не се случва толкова често.

Единствено "Тотнъм" от топ 6 загуби, но от един от големите си съперници - "Челси". А успехът на шампиона "Манчестър Сити" не е толкова впечатляващ като резултат, но поне донесе три точки.

Водачът "Ливърпул" се върна към зрелищните си представяния с 5:0 над "Уотфорд" на "Анфийлд". Отсъствието на Роберто Фирмино (заради контузия, която все пак не се оказа тежка) в атака не беше решаващо. По два пъти се разписаха Садио Мане и Върджил ван Дайк, а веднъж Дивок Ориги.

Така "червените" запазват аванса си от една точка пред "Манчестър Сити", който би само с 1:0 (след много изтървани положения) "Уест Хем" у дома. Серхио Агуеро бе точен от дузпа в 59-ата.

В лондонското дерби на кръга "Челси" удари "Тотнъм" с 2:0 и позаличи разочарованието от загубата на финала за Купата на лигата срещу "Сити" в неделя. Педро вкара в 57-ата, а в 84-ата Киърън Трипиър си вкара автогол. 

Една от големите новини от мача е решението на треньора на "сините" Маурицио Сари да остави на скамейката титулярния си вратар Кепа Арисабалага. Онзи ден испанецът отказа да се подчини при желание на Сари да го смени в края на продълженията на "Уембли". Беше глобен и се извини.

Без 10 контузени играчи "Манчестър Юнайтед" не се затрудни особено срещу "Кристъл Палас" в Лондон - 3:1. Ромелу Лукаку (два пъти) и Ашли Йънг донесоха нова радост за "червените дяволи" и техните фенове.

"Арсенал" също не отстъпва в битката за четвъртото място. "Топчиите" разгромиха "Борнемут" на "Емиратс" - 5:1. Петима различни голмайстори вкараха на "черешките" - Месут Йозил, Хенрик Мхитарян, Лоран Косчелни, Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет.

Така "Арсенал" има 56 точки, "Юнайтед" е с 55, а "Челси" - 53, но и мач по-малко. Третият "Тотнъм" не е много далеч напред - 60 т.