ЦСКА-София подсили една от проблемните си зони - клубът привлече защитника Нуно Мигел до Адро Томаш. Бранителят, определен от официалния сайт на клуба като "поливалентен", е преотстъпен от португалския "Беленензес" за пролетта.

"Червените" освободиха трима защитници, а имат и проблеми с контузени футболисти. Пробойните проличаха в мачовете с "Черно море" и "Левски" - и двата загубени. Прави се всичко възможно Нуно Мигел да пристигне в София възможно най-скоро и да бъде на разположение на треньора Любослав Пенев още за мача със "Септември" в събота.

23-годишният португалец може да играе в центъра и в лявата зона на отбраната.

Ето официалното съобщение на ЦСКА-София:

"Армейци,

португалецът Нуно Мигел До Адро Томаш ще подсили ЦСКА за пролетния полусезон. Той е състезател на Беленензеш, но двете ръководства се разбраха футболистът да играе като преотстъпен на "Армията" до края на шампионата.

Нуно Томаш е на 23 години и е поливалентен защитник, който може да действа като централен бранител, а също и на левия фланг на ариергарда. През миналия сезон записва 27 мача и отбелязва 3 гола в елита на Португалия.

Очаква се днес Томаш да акостира в София и утре да се присъедини към подготовката на червените, като ще се направи всичко възможно играчът да бъде на разположение Любослав Пенев още за мача със Септември в събота."

Снощи стана ясно, че ЦСКА-София е осъществил пореден изходящ трансфер - на тарана Мауридес с китайския "Чангчун Ятай". През януари Кирил Десподов стана част от "Каляри".