„Бих летяла до България само да видя Нина като стюардеса“, „Щеше ми се да знам български, звучи като готин език“, „Може ли да обърнем внимание на това колко добре изглежда, когато говори български“ - това са част от коментарите под видеото на Нина Добрев за „Венити феър“, където актрисата влиза в ролята на стюардеса от авиолиниите Bulg-Air-a и дава няколко лесни стъпки на български как да летим безопасно.

В близо 5-минутния скеч героинята на Добрев преоткрива себе си след полет до България. Тогава я осенило, че призванието ѝ в живота не е да участва в престижни тийнсериали („Дневниците на вампира“), нито в ситкоми (Fam - отскоро по Си Би Ес), а да се снима във видеа, даващи инструкции за безопасност при полети с фикционалната българска авиолиния.

„По принцип ми отнема около три месеца, за де се подготвя за роля, но имам чувството, че съм се упражнявала за това цял живот“, казва силно развълнуваната от новата си житейска посока Нина.

Видеото, в което Добрев говори на български, е качено на 20 февруари и е гледано около 300 хил. пъти. Оттогава не спира да обикаля социалните мрежи и продължава да се споделя сред българите у нас и по света.

„За да поставите предпРазните колани, вмъкнете металния накрайник в закопчалката и изтеглете края на колана, за да го затегнете“, дава указания на почти перфектен български Добрев.

Режисьор на видеото за авиолинията е измисленият Казимир Славински със симпатично твърдо произношение на английски –„истински визионер“.

„Той просто знае, знаете ли?“, усмихва се широко актрисата.

Визията на Славински е да завърши видеото с „рап финал“ и понеже е „известен холивудски режисьор“, може да си позволи да покани американския рапър и комедиант Литъл Дики, за да има видеото на Bulg-Air-a подобаващ „рап финал“.

„Дори ако торбичката не се надуе, кислородът преминава и това е чудесно“, рапира на български и танцува Нина.

В етикета на измислената компания фигурира и последната пета стъпка при полет – стюардесите да благодарят на пътниците, че са избрали именно тяхната линия.

„Такава чест е да представя родната си страна във видео на авиокомпания, което ще бъде видяно от милиони души по цял свят“, казва към края на видеото Нина.

„Ъъъ, в България има около 7 млн. души… Това е по-малко само от Ню Йорк“, чува се глас зад камерата.

„Можете ли да си представите, че почти цял Ню Йорк ще види това видео?“, отговоря Нина и прошепва през сълзи: „Баба ми ще се гордее!“

И макар видеото да е все още далеч от милионния си зрител, Добрев кара не само баба си да се гордее. В коментарите под видеото наред с: „Тя трябва да води Saturday Night Live“ и „Толкова е талантлива“, се срещат коментари като: „Всички българи се гордеем, гледайки видеото“ и „Българският ѝ всъщност е доста добър“.