Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос е наказан с един допълнителен мач от дисциплинарната комисия на УЕФА и ще пропусне два двубоя на тима си в Шампионската лига.

Централният защитник няма да е на линия за реванша на "Сантяго Бернабеу", а отборът ще бъде лишен от услугите му и в следващата среща, ако преодолее "Аякс". В случай, че отпадне изненадващо, санкцията се прехвърля за следващия сезон.

"Реал" спечели с 2:1 в Амстердам. При добре изпитана в миналото практика Рамос умишлено си заработи жълт картон, за да "изгори" предупрежденията си в ответния сблъсък (предвид добрия турнирен резултат) и да е "чист" за четвъртфинала. 

Това обаче не остана незабелязано от УЕФА. Скандалният бранител си призна в интервю след края на срещата, независимо че после се отрече от думите си. Освен това видеозаписи показаха как той се приближава към скамейката на "Реал" и задава въпрос дали "да се погрижи". При утвърдителен отговор минути по-късно Рамос фаулира Каспер Долберг в средата на терена.

"Реал" (Мадрид) има подобно наказание в миналото, когато треньор беше Жозе Моуриньо. Замесен отново беше испанския национал, както и други футболисти, които трябваше да му предадат заръката на треньора. Санкциите тогава бяха по-тежки, имаше и глоби, тъй като "конспирацията" беше направена твърде демонстративно.