"Не става дума за Златка и Благо Джизъса – става дума за 3 партии. От началото беше ясно, че имат различия, тези различия си стоят, но ние се споразумяхме да подкрепим една управленска програма до края.

Никакви трусове не търсете.

Нека и трите партии, и тримата лидери да потвърдят, че независимо от начина на явяване на евроизборите, управленската програма ще се изкара до края. Борисов ще си изкара един мандат до края и ние ще бъдем гарант за това."

Доизкарването на мандата беше основното послание, повторено няколко пъти в интервюто на Волен Сидеров тази сутрин пред Нова тв. Лидерът на Атака видимо остана недоволен от две неща - от въпросите на водещата за "трусовете" в малката коалиция - като й прави забележки постоянно, даваше й съвети за журналистиката като такава и я кани в парламента, където не я бил виждал - за да си оправи нивото... Другото бе - вчерашното писмо на НФСБ, с което официално призоваха партньорите си от ВМРО да отидат заедно на избори.

Според Сидеров няма нужда от...:

"... Писма в стил прелъстена и изоставена ученичка, която пише на гаджето си."

Даде им и съвети по мъжко поведение:

"Мъжкото поведение не е да си пишем писма през медиите, сълзливи, а като сме поели един ангажимент, да го изкараме докрай. Така правят мъжете, поне аз така мисля."

"Няма нищо вечно на света - освен Господ Бог, създател на всичко видимо и невидимо", хрисимо отговори лидерът на въпрос - колко ще изкара коалицията.

"Това ровичкане в отношенията ни мисля, че достатъчно е досадило на публиката и мисля, че тя вече ще превключи канала", направи забележка на водещата.

Той на няколко пъти нястоя да не се разбива мнозинството в парламента, независимо от изхода на евроизборите.

"Както и да се явим на изборите, трите партии, то е важно да дадем уверенията, че ще се осъществи управленската програма, към която сме поели отговорност, да я свърши правителството. И да не смесваме драматично евроизборите..."

Сидеров даде примери с неща, като покупката на F-16, която обаче не е залегнала в управленската програма - затова е нормално да спорят. И изяви надежда, че парламентът ще върне и преразгледа решението си за сделката с американските самолети. Нещо повече: предложи САЩ да ни ги подарят, защото не плащат наем за 4 военни бази в България.

"За разлика от мен, който съм изключително отзивчив – отговарям на въпросите на медиите - другарят Столтенберг (шефът на НАТО - Йенс Столтенберг, б.р.) забрани, не отговаря на въпросите на журналистите. На брифинга, който даде в МС, журналистически въпроси нямаше."

Той дори подсказа на водещата, че е можело един журналистически протест пред Министерския съвет да се направи по повода - че затварят устата на медиите.

Сидеров дъщо така десетки  пъти отричал инсинуациите, че искал да е водач на листа и това скарало партньорите- Според него водачите на листи са обявени: на НФСБ - Валери Симеонов, а на ВМРО - Ангел Джамбазки.

Важното било да има: "доходи, икономически ръст, икономическо развитие на България".

Мирослава Иванова откровено го ядоса, като отбеляза, че когато в една компания нещата не вървят, човек просто става и си отива:

- Това не е компания за бриджбелот - каза Сидеров - Няма компания, няма отношения, няма прегръдки и целувки... Тревожа се за вас.

- Добре - как продължавате оттук натам - продължи да настоява водещата

- Как продължаваме кое?

- С коалицията.

- В какъв мисъл с коалицията... Как да го кажа по-ясно как подължаваме?! Продължаваме да подкрепяме управленската програма. Изкарва се мандатът на правитлествово. Искате да сме прегърнати през цялото време или да сме хванати ръка за ръка!? Аз не съм ви виждал в парламента, между другото.

Защо сега внушавате на хората някакви неверни...

Много сте загрижена – предполагам, че за ваши семейни неща, за лични хора не сте толкова загрижена.

- Там не пипайте - отбеляза водещата.

- Тази ваша загриженост започва да прилича на нещо пресилено. Идвайте по-често в парламента, но не работете така от дистанция...

Ще ви го напиша в мерена реч и ще и го изпратя на вашия мейл. Тогава няма да ме питате 6 пъти едно и също.