Девет кръга преди края на сезона във Висшата лига "Манчестър Сити" се върна на върха. "Ливърпул" направи 0:0 като гост на градския си съперник "Евертън", така шампионите са с точка напред при вече равен брой мачове - 71 срещу 70 т.

"Сити" надви вчера "Борнемут" с 1:0 и зачака битката на "Гудисън парк". Във второ поредно дерби "Ливърпул" не успя да спечели и да отбележи гол. Миналата неделя "червените" си тръгнаха със същия резултат от двубоя с "Манчестър Юнайтед" на "Олд Трафорд".

Пропуски за тима на Юрген Клоп направиха Мохамед Салах (два) и Фабиньо, а още няколко пъти имаше разбърквания пред вратата на домакините. "Евертън" също затрудни Алисон и защитниците пред него в отделни епизоди.

В 28-ата минута Салах получи отличен пас от Фабиньо, но не успя да преодолее вратаря на английските национали Джордан Пикфорд. Стражът тази вечер се реваншира за грешка, с която подари победата на "Ливърпул" на "Анфийлд" по-рано през сезона.

Малко след почивката Калвърт-Люин пробва с глава Алисон, който се справи блестящо. Последва нова възможност за Салах отдясно на атаката, но притичалият Майкъл Кийн в последния миг предотврати изстрел на египтянина.

"Ливърпул" продъжаваше да натиска, а "Евертън" да се брани и да разчита на силова игра. Клоп пусна в игра възстановения от контузия Роберто Фирмино, но и той не помогна да падне гол. Ще се запомни ситуация, при която Фабиньо не си спря добре топката на метри от голлинията.

По-рано днес "Челси" победи "Фулъм" с 2:1 като гост и с мач по-малко изостава на две точки от четвъртия "Манчестър Юнайтед" и с една от "Арсенал". "Евертън" е десети. А в дебюта на Брендън Роджърс като треньор на "Лестър", отборът му загуби с 1:2 на терена на "Уотфорд".