В средата на март на свой форум "Атака" ще реши как да се яви на евровота, ако скоро не се разберат с НФСБ и ВМРО. Това каза лидерът на партията и председател на ПГ"Обединени патриоти" Волен Сидеров.

"Ако не сме заедно, да го направим културно, но да бъде комбинирано с ясно уверение, че управленският мандат ще бъде изкаран докрай, програмата - изпълнена и няма пряка връзка между явяването на патриотичните партии - заедно или поотделно-  с мандата на правителството", обясни той. 

"Т.е. г-н Борисов да го оставим да направи един пълен мандат, да се види какво е направено и тогава да се критикува, анализира, одобрява управлението на ГЕРБ-Патриоти", допълни Волен Сидеров.

Според него в т.нар. малка коалиция не трябва да има писма през медиите, е мъжки разговор. Сидеров отново припомни позицията си, че не е важно кой ще води листата, а какви идеи ще защитава представителят на патриотите в ЕП.

От ВМРО вече заявиха, че ще се явят самостоятелно на евровота, като водач на листата ще е Ангел Джамбазки. НФСБ също заяви намерение за самостоятелно яяване, като листата ще се води от лидера на партията Валери Симеонов. Все пак преди дни НФСБ оповести позиция, в която допусна съвместно явяване на вота с ВМРО.