Рождения си ден тази година Кирил Маричков няма просто да отбележи в тесен семеен кръг, а кани и феновете си, за да празнуват заедно с концерта „Кирил Маричков на 75 години“. На 30 октомври група „Фондацията“ ще излезе на сцената на зала 1 на НДК, за да отбележи повода.

„Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „Две следи“, „Хамлет“ и още редица хитове на „Щурците“ стоят в основите на рок културата в България през изминалия век. Техният фронтмен днес е част от формацията „Фондацията“, част от която са ключови фигури и от други музикални формации: Иван Лечев от ФСБ, Добрин Векилов – Дони, Славчо Николов от Б.Т.Р. и Венко Поромански от „Те“.

Създадена през 2013 г., „Фондацията“ вече има зад гърба си две успешни турнета в Северна Америка и Европа, свирила е в Близкия Изток в страните Израел, Кувейт, Катар и Дубай, излизала е на сцена в Австралия, Нова Зеландия и Япония. В репертоара на групата са любими песни и хитове на бандите, от които са започнали кариерите на музикантите.

Билетите за събитието вече са в продажба – на касите на Билетен център – НДК и онлайн.

 

 

Площад "Славейков".