Отборът на "Славия" е глобен с 10 000 лева заради обиди към съдиите на полуврамето на мача с "Левски" миналата неделя. 

В решението на дисциплинарната комисия на БФС се казва следното:

"По доклад на гл. съдия и делегата за нанесени обиди към длъжностни лица от ръководители на ФК, на основание чл.36, ал.1, т.1, б.А, предложение 1 от ДП /2018-2019/ ДК наказва ПФК "Славия" гр. София с имуществена санкция в размер на 10000 лева."

Общата глоба на "Славия" е 11 000 - още 1000 са наложени заради обидни скандирания от страна на агитката.

Още една комисия се произнесе за поведението на Стефанов след най-старото столично дерби - по "Етика и феърплей". От становището й става ясно, че босът е отправил "обидни и заплашителни думи спрямо главния съдия" при прибиране на реферите на полувремето. Пред медиите членът на Изпълкома на БФС отрече да е заплашвал Станислав Тодоров.

Ето пълният текст:

"На свое редовно заседание Комисията „Етика и Феърплей“ разгледа предоставените документи от провелите се срещи от 24-ия кръг на Първа професионална лига и от 19-ти кръг на Втора професионална лига и взе отношение по казуса, касаещ поведението на президента на ПФК Славия – Венцеслав Стефанов. В докладите на всички длъжностни лица са констатирани следните прояви:

След края на първото полувреме на срещата Славия – Левски, при прибиране на съдийската бригада в тунела г-н Стефанов отправя обидни и заплашителни думи спрямо главния съдия. След края на двубоя, пред средствата за масова информация, г-н Стефанов отправя необосновани предположения за бъдещо тенденциозно съдийство в полза на ПФК Левски (София).

Комисията „Етика и Феърплей“ намира действията и поведението на г-н Стефанов за неетични в качеството му на ръководител на футболен клуб и на член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Комисията подчертава, че подобни прояви са в разрез с етиката и феърплея в спорта."