"Левски" прави днес общо събрание на акционерното дружество и се очаква официално да има нов собственик в лицето на Васил Божков. Бизнесменът реално вече стъпи на "Герена" - той назначи нов изпълнителен директор (Павел Колев), управителен съвет и започна да плаща дългове.

От тях са погасени 2 милиона лева, заради които УЕФА наложи санкция на "сините" и ги заплаши с изваждане от евротурнирите.

Очаква се събранието да приключи по обед или в ранния следобед и Спас Русев да предаде мажоритарния пакет акции на Васил Божков.

Клубът официално публикува на сайта си годишен финансов отчет (ГФО), доклади на ръководството на клуба и на независимия одитор.

От тези документи личи, че текущите и нетекущи задължения на "Левски" възлизат на около 36 милиона лева. От тях "сините" имат вземания в размер на 2 млн. лв., а през януари са подписали спонсорски договори също за 2 млн. Това означава, че борчовете реално са 32 млн. Неотдавна Спас Русев обеща да отпише "половината от тях".

"Левски" дължи 6,5 млн. лева на НАП, като напоследък не е плащал данъци. Близо 8 милиона са задълженията на клуба за изграждане на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Загубите на "Левски" за 2018 г. възлизат на над 4 млн. лв. - увеличение с 3,2 млн. в сравнение с предходната година. Приходите са били 14 милиона лева - нараснали са малко спрямо 2017 г., но и разходите са значително повече.

"Левски" губи по всички пера - договори за спонсорство и реклама, от УЕФА, приходи от карти и билети, от продажба на футболисти... Увеличени са разходите за заплати и други текущи.

Очаквайте подробности от общото събрание.