Поставеният под номер 26 в схемата Григор Димитров изтегли тежък жребий на турнира в Индиън Уелс, САЩ - първият за годината от серията "Мастърс 1000".

Гришо почива в първия кръг, а във втория чака победителя от двубоя Джон Милман (Австралия) - Ян-Ленард Щруф (Германия). Българинът игра с Милман наскоро в Бризбейн и го победи с 2:0 сета.

Ако преодолее тази фаза, Димитров може да се изправи срещу Александър Зверев (№3), стига германецът да победи брат си Миша или Мартин Клижан (Словакия).

Григор няма успехи в Индиън Уелс досега, той никога не е записвал повече от две победи. Нататък в турнира възможни съперница са Милош Раонич (Канада), Алекс де Минор (Австралия), Жереми Шарди (Франция)... В тази четвъртина са също Кевин Андерсън (РЮА), Стефанос Циципас (Гърция) и Роберто Баутиста Агут (Испания) от по-известните имена.

Григор Димитров е в половината на водача в световната ранглиста Новак Джокович. В другата са Рафаел Надал и Роджър Федерер, който преди дни взе титла №100 от ATP.

Първата ни ракета не е играл от януари, когато на осминафинал на "Аустрелиън оупън" отпадна от Франсис Тиафо (САЩ). Заради болки в рамото той пропусна турнирите в Ротердам (№1 стана французинът Гаел Монфис) и Акапулко (титла за австралиеца Ник Кириос).