Стойчо Стоев се завърна в "Лудогорец" като старши треньор на отбора. Специалистът се е разделил още вчера с втородивизионния "Арда" (Кърджали) и утре ще бъда представен в Разград.

В късния следобед "Лудогорец" потвърди новината на Gong.bg на официалния си сайт. В четвъртък "орлите" ще тренират под ръководството на новия си (стар за някои от тях) наставник. 

Стойчо Стоев ще замени Антони Здравков, който остава в щаба му. Той пък бе назначен на мястото на заминалия си миналата есен Пауло Аутуори. Стоев е четвъртият наставник на "орлите" за една година. През 2018-а по това време "на кормилото" беше Димитър Димитров. Херо направи тима шампион, но беше уволнен.

Стоев бе треньор на "зелените" за една година от лятото на 2013-а. Той достигна с тях осминафинал в Лига Европа. През юли 2014 г. беше изненадващо освободен по време на квалификациите за групите за Шампионската лига. Наследилият го Георги Дерменджиев вкара отбора в основната фаза на най-комерсиалния клубен турнир.

След това се изрекоха тежки думи от страна на клуба, и от Стоев към бившите му работодатели. В периода 2014 - 2016 г. бившата звезда на столичния "Локомотив" беше треньор на "Левски".

Така, ако Стоев поеме поста в Разград от днес, в неделя го чака интересна битка с историята в мача "Левски" - "Лудогорец" на "Герена". Разградчанинът е бил наставник и на двата отбора, а сега "сините" са водени от неговия бивш помощник и наследник Георги Дерменджиев. Двамата бяха един срещу друг на точно обратните позиции.

А след "Левски" и ЦСКА-София, "Лудогорец" също прави треньорска смяна в началото на тази година. Шампионите имат пет точки аванс на върха два кръга преди началото на втората фаза в шампионата.

Ето и официалното съобщение на "Лудогорец":

"Ръководството на ПФК Лудогорец и Стойчо Стоев постигнаха договорка той да се завърне начело на шампионите. Преговорите приключиха късно снощи и се очаква днес опитният специалист да пристигне в Разград, където да подпише официално договора си. Досегашният наставник на Лудогорец Антони Здравков остава в щаба на Стоев. 

Опитният специалист ще бъде представен като старши треньор на Лудогорец в четвъртък (7 март) в 12,00 ч. в конферентната зала на трибуна "Моци" на стадион "Лудогорец Арена". По-късно същия ден Стоев ще проведе и първа тренировка с отбора.

ПФК Лудогорец благодари на ръководството на ПФК Арда за проявеното разбиране и професионалното отношение.

По време на първия си престой в Лудогорец през сезон 2013/2014 г. Стоев стана шампион и спечели Купата на България след победа над Ботев (Пд). През лятото на 2013 г. отборът влезе за пръв път в историята си в групите на Лига Европа, където постигна безапелационните пет победи и едно равенство в конкуренцията на ПСВ (Айндховен), Черноморец (Одеса) и Динамо (Загреб). Впоследствие воденият от Стоев тим отстрани Лацио на 1/16 финалите в същия турнир и отпадна на 1/8 финалите от Валенсия."