Журналистката и писателката Веселина Седларска, автор и на Клуб Z, е първият носител на наградата "Жена на десетилетието" в раздел "Перо".

В сряда вечерта на стилна церемония електронното списание woman.bg, част от медийната група "Спортал", раздаде приза в десет категории. Наградите са за жените, които се превърнаха във вдъхновение и пример, и които са оставили ярка следа в обществото. 

"Победата е на хората, които гласуваха. Моята заслуга е, че винаги съм била искрена с тях. С читателите се знаем и не сме се лъгали. Гневим се, когато написаното е по политически теми. Състрадателни сме към раните си, когато си общуваме чрез книга.

В анкетата при номинирането трябваше да отговоря на въпроса каква е тайната на женския успех. Няма женски и мъжки успех. А тайната е, че ако не си живял възможно най-близко до себе си, успехът ти не е истински, провалил си се. Тъй като съм на възраст, в която най-голямото предизвикателство е остаряването, пожелавам на всички връстнички този слон - тялото, да не изостава от онази птица - душата. А на младите пожелавам столетие", коментира пред Клуб Z Веселина Седларска.

Победителите бяха излъчени след гласуване в интернет. Седларска бе отличена сред силни конкурентки като Мария Кисимова Моасе, Гери Турийска и Ваня Щерева.

"Перото ѝ боде, но може и да гали. Знаят го читателите на стотици нейни публикации в българския печат. Същата сила постига и „Кладенецът“ – роман за разместените пластове на психиката, за скритите в човешката душа ангели и демони, за търсенето, неутолимата жажда, страданието и щастието. Тя е непокорната и безукорна Веселина Седларска", така беше представена победителката при номинациите за гласуването в категорията.

В група "Малък екран" победителка е Радина Червенова, в "Спорт" - Илияна Раева, в "Музика" - Мария Илиева, в "Театър" - Койна Русева.