ЦСКА-София спечели гостуването на "Етър" във Велико Търново с 3:1 в мач от предпоследния кръг на първата фаза в първенството.

След нулево и като цяло безинтересно първо полувреме двата тима изиграха зрелищни 45 минути, в които паднаха четири гола за едва 16 минути. "Червените" нанесоха бърз двоен удар с голове на Жоржиньо и Али Соу в 65-ата и 69-ата минута. 

Малко по-късно Даниел Младенов намали - в 75-ата, и "болярите" тръгнаха да изравняват, но Соу реши всичко в 81-ата при добавка, след като при топовен шут на Тиаго Родригес топката разтресе напречната греда.

Така ЦСКА-София вече е само на 2 точки от лидера "Лудогорец", който утре от 17:30 часа гостува на "Левски". Преди този кръг "сините" имаха равен точков актив с "червените".

"Етър" имаше малко по-добрите възможности през първата част, а с добри намеси блесна вратарят на гостите Витаутас Черниаускас.

ЦСКА-София започна по-активно след почивката. В 61-ата Тиаго за първи път тресна рамката - с шут от свободен удар от около 22-23 метра, почти на същото място вляво от вратаря. Тимът на Любослав Пенев пое инициативата и логично стигна до попадение след добра атака, последва и второ.

След това "Етър" се вдигна на щурм и успя да намали, но драма нямаше, тъй като бързо стана 3:1. В края на срещата Пенев пусна в игра 16-годишния юноша Мартин Смоленски (навърши 16 на 8 март), който направи дебют за клуба в Първа лига. Тийнейджърът играе като нападател.

По-рано днес "Локомотив" (Пловдив) срази "Дунав" (Русе) с 4:1. Останалите мачове от кръга са в неделя и понеделник.